i Huvudet på 2 VDG

Ja vad finns där? – Vet knappt själv – jo jag vet, att det finns mycket värme, humor/allvar – visioner och vilja. Vilja att hjälpa andra och att ha roligt tillsammans med kompisar. Viljan att bygga en ny ”Lionsbil” med en som en kompis sa, ”ha en liten backspegel och jäkligt stor framruta”. Med andra ord, man kan då se ordentligt in i framtiden!

Har nu varit på mitt första AU möte för vårt distrikt, skall bli roligt att sjösätta vårt första Distriktsrådsmöte i september. Vi kommer att stå inför stora utmaningar detta år och nästa och nästa….. men det viktiga är att vi utformar tankar/idéer inför detta. Vilka är då utmaningarna? Som alla föreningar så är det medlemsantalet och i vårt fall även distriktsindelningarna. Hur skall vi tackla detta?

Kan vi driva vårt distrikt/klubb som ett ”företag” absolut inte säger många, detta är en idel förening. Absolut anser jag, detta är ett måste om vi skall överleva. Vi måste i samråd med MD ta fram en plan hur vi skall se ut om 5 – 10 – 20 ÅR. samt att man tittar på” Hur ser vår omgivning ut under denna tid, hur förändras samhället, vart kommer folket att bo, hur kommer inställningen vara till insamlingar/hjälparbete etc. Pan Nordiska, Pan Europeiska samarbeten”. Skala av antalet aktiviteter och bli tydligare och framför allt hur vill vi att omgivningen skall uppfatta oss!!!!

”Surt sa räven om rönnbären” Ja kanske det, men detta är den verklighet vi står inför. Men om vi sätter oss i den där Lionsbilen med den stora framrutan, då kommer vi klara detta tillsammans och vi kommer att upptäcka vad roligt vi kommer att ha med dessa förändringar. För att inte tala om hur stolta vi kan vara, att vi förnyar/föryngrar vår förening/organisation.

Helikopter inte bara ett transportmedel, när man sitter där uppe så ser man omgivningen under sig på ett helt annat sätt, man ser en helhet, man ser hur vägar, sjöar, åar knyts samman etc.. Detta tror jag är en viktig nyckel inför framtiden att vi alla tittar med lite helikoptersyn. Det så många i dag som tittar igenom ett sugrör och då blir saker och ting svåra och man tappar sugen. Det finns så många tappade sugar där ute så det räcker och blir över. Nä – släng sugröret och se saker ovanifrån.

Detta är lite som rör sig i mitt huvud just nu, har du synpunkter är du mer än välkommen att höra av dig.

Tills nästa gång vi hörs – prova att se saker lite grann från ovan:)

17 okt 2013

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)