Vanliga frågor

bl.jpg

 

Några vanliga frågor
Vi får ofta frågor vad gör ni i Lions?. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar. Förhoppningsvis finns svaret på din fråga här. Annars är du givetvis välkommen att kontakta oss med dina frågor eller synpunkter.

Är det bara gubbar i klubben?
Nej! Numera är det kvinnor med hos oss, det finns just nu fem kvinnor varav yngsta är 29 år.

Vad kostar det att vara medlem?
Det kostar 83,33 kronor per månad att vara medlem i Lions Tillberga och vi betalar medlemsavgiften halvårsvis. Är man två i familjen får man en familjerabatt. Det innebär att familjemedlem nr två betalar bara halva årsavgiften.

Hur fördelar ni era pengar?
Det kan variera mellan olika klubbar. Men i vår klubb tycker vi att det lokala är viktigt så vi fördelar pengarna ca:40% lokalt 30% nationellt och 30% internationellt. På vår hemsida ser du exakt vart pengarna har gått.

Går pengarna fram?
Ja det gör de. Den lilla administration som vi har, betalas av våra medlemsavgifter. Vid lokala/nationella aktiviteter betalar vi ut direkt till mottagaren. När vi stöttar något utomlands så går hjälpen via LCIF till en lokal Lions club som tar hand om och fördelar medlen.

Hur mycket arbetar man?
Det bestämmer du själv. Men en genomsnittsmedlem är med på ett par aktiviteter per år.

Hur blir man medlem?
Du tar kontakt med oss, är du lite osäker kan du vara med på något eller några möten för att se att det stämmer.

Finns det ungdomsklubbar?
Ja det gör det. Det finns Ung i klubben och något som heter LEO klubbar. Det finns ingen i dag i Västerås men vår klubb har startat ett projekt som skall utreda möjligheten för detta i Västerås.
Ledarskap. Erfarenhet. Möjlighet. De är bara några av de belöningar ungdomar får genom att vara med i leoklubbar. De är också de värderingar som kännetecknar leoklubbar.Totalt är mer än 150 000 unga människor i 139 länder stolta över att frivilligt tjäna på sina hemorter och kunna kalla sig leomedlemmar. Ungdomar i Alphaklubbar (12 - 18 år) har roligt, träffar nya vänner och upplever hur berikande det är att hjälpa andra. Omegaklubbar (18 - 30 år) hjälper medlemmarna att vidareutveckla sina ledaregenskaper och förbereda dem för ett helt liv av engagemang och insatser i samhället

Om jag inte vill vara medlem men ändå stödja Lions hur gör man då?
- Du kan vara volontär, det vill säga bara hjälpa till vid större aktiviteter.
- Du kan du bli ”Vän” med vår klubb och då betalar du en avgift på 300 kronor som vi sedan fördelar på våra hjälp projekt. Du får också inbjudningar till olika aktiviteter.
- Eller bara sätta in en summa pengar som du tycker lämplig. Vi för delar sedan pengarna som ovan. Du  hittar information hur du går till väga på hemsidan.

Hur ofta träffas ni?
Vi träffas en gång i månaden och då äter vi en bit mat och sedan har vi möte. Ibland har vi någon gäst som föreläser eller så gör vi något studiebesök på något företag eller liknande.

Hur länge har er klubb funnits? 
I 40 år

Måste man vara bosatt och skriven i Tillberga för att vara medlem?
Absolut inte, Du kan bo och vara skriven varsom hellst i världen.

Jag vill bara skänka pengar hur gör man då?
Då sätter du in pengar på vårt PG:54342-6 och märker insättning vart du vill pengarna skall gå.
Tex. Lions cancerforskningsfond, Lions katastrofhjälp, eller något lokalt.
Det går också bra att testamentera. Tag kontakt med oss så berättar vi mera.

 

 

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)